top of page
istockphoto-1424161390-1024x1024.jpg

Over mij

Ik ben een vroedvrouw met een hart voor mensen die zowel vroedvrouw als menopauzeconsulente is. Ik help vrouwen met alles wat te maken heeft met hun lichaam, van zwangerschap tot menopauze. De combinatie met mijn diploma als sociaal werker maakt me extra aandachtig voor de psychosociale impact. Men omschrijft me wel eens als een enthousiaste en gedreven vroedvrouw met een missie. 

 

Als vroedvrouw aan huis ben ik je houvast tijdens de zwangerschap en kraamtijd. Dit is belangrijk in een periode waarin de medicalisering steeds toeneemt en vele adviezen/tips op je afkomen. Zo kunnen jullie bewust en goed geïnformeerd beslissingen  maken tijdens jullie zwangerschap en kraamtijd.​ Zwangerschap en geboorte zijn mooie gebeurtenissen, maar kunnen soms ook turbulent zijn. Dus ook met al je twijfels en onzekerheden kan je bij mij terecht.

 

Als "The midlife midwife" heb ik een passie voor het begeleiden van vrouwen in deze bijzondere levensfase. Onze menstruele cyclus dient niet enkel om kinderen op de wereld te kunnen zetten. Het zijn gevoelige en zeer precieze  hormonale  processen die ons erg kunnen dienen op vlak van lichaam en geest. Maar wanneer deze hormoonbalans wordt verstoord kan het ons ook erg parten spelen.  Door  aandachtig te luisteren naar de verhalen van (sterke) vrouwen (in hun late vruchtbare fase) in mijn omgeving, merkte ik dat de menstruatiecyclus een grote invloed heeft op het welzijn van vrouwen. Hier wilde ik meer over weten en ik begon vol enthousiasme aan het postgraduaat van "menopauzeconsulente" Al snel kwamen ook opleidingen over PCOS en endometriose op mijn pad en verdiepte ik mij verder in algemene vrouwelijke gezondheid. 

 

Een typische werkdag voor mij is geen '9 to 5'.​

Ik doe huisbezoeken, consultaties, geef workshops, netwerk met andere toppers en overleg met collega’s of partners. 

Blijf niet zitten met je vragen of klachten. Ik hoor graag van je tijdens een consultatie of één van de workshops.

anke.jpg

Sociaal werker

Vroedvrouw

Perinataal consulent

Menopauzeconsulent

bottom of page