top of page

The midlife midwife

Vrouwen zijn geweldig. Ze kunnen multitasken, empathisch zijn, creatief zijn, leiding geven en nog veel meer. Maar om al die dingen te kunnen doen, hebben ze ook een goede gezondheid nodig. En dat is niet altijd vanzelfsprekend. Vrouwen hebben namelijk een complexe anatomie en hormoonhuishouding die specifieke zorg en aandacht vereist. Daarom is het belangrijk dat vrouwen goed geïnformeerd zijn over hun eigen lichaam en de mogelijke problemen die ze kunnen ondervinden:

Menstratieklachten
Keuze uit anticonceptie
  Pre ovarieel falen (bij oncologische behandelingen)
Borst- en baarmoederkanker
Seksualiteit
De late vruchtbare fase
Menopauze

Bovenstaande topics zijn helaas nog vaak taboe terwijl ze wel een groot deel van ons leven beïnvloeden. Wist je bijvoorbeeld dat één op de tien vrouwen PCOS heeft, een aandoening die de eierstokken aantast en de vruchtbaarheid kan verminderen? Of dat vrouwen meer kans hebben op migraine dan mannen? Of dat anticonceptie niet alleen invloed heeft op de zwangerschapspreventie, maar ook op de mentale, fysieke en seksuele gezondheid van vrouwen? Blijf niet met je vragen of klachten zitten en onderneem actie.

 

Daarom is het essentieel dat vrouwen toegang hebben tot betrouwbare informatie over hun gezondheid, die aangepast is aan hun levensfase en behoeften. Dit is mijn missie!  Bij mij kan je terecht over onderwerpen zoals menstruatie, anticonceptie, fertiliteit, zwangerschap, menopauze en vrouwelijke ziekten.Vrouwelijke gezondheid is geen bijzaak. Het is een basisrecht en een voorwaarde voor een gelukkig en succesvol bestaan. Dus dames, wees trots op je lichaam, luister ernaar en verzorg het goed. Je verdient het!

bottom of page